Editor Glowingup
-
Wednesday, November 16, 2022
-

Her Yaşın Problemi Sivilce

Sivilce, sağlık açısından genelde ciddi sorunlara yol açmasa da her aynaya baktığınızda size bakıyor gibi görünmesi sinirlerinizi bozabilir. Peki sivilce neden oluşur?

Image

Sivilce ya da akne ikisi farklı sorunlar gibi gelse de genel manada aynı şeyi anlatıyorlar. Gün boyunca orada olmayıp akşam kahvenizi yudumlarken bir anda yüzünüzün herhangi bir yerinde belirmesi çok olasıdır. Özellikle 10-35 yaş arası sıklıkla karşılaşılan fakat cilt tipi, beslenme alışkanlıkları gibi etkenlerle her yaşta sivilce ile karşılaşma olasılığımızı arttırmakta. Sivilce, sağlık açısından genelde ciddi sorunlara yol açmasa da her aynaya baktığınızda size bakıyor gibi görünmesi sinirlerinizi bozabilir. Peki sivilce neden oluşur?


*  Genetik,

*  Kadınlarda menstural döngü

* Anksiyete,

* Stres,

* Düzensiz beslenme,

* Güneş,

* Çevresel faktörler (hava kirliliği, iklim değişikliği),

* İlaç kullanımı,

* Cilt tipine uygun olmayan yağ bazlı kozmetik ürünlerin kullanımı.


Başta olmak üzere farklı sebeplerle oluşabilmekte. Aniden beliren bu davetsiz misafirleri daha yakından tanıyalım.


Sivilce Nedir?

Sivilce, özellikle yağlı cilde sahip olanların sık sık karşılaştığı, ciltteki yağ bezleri ve kıl köklerinde meydana gelen bir cilt sorunudur. Karma, yağlı ve sivilceye meyilli ciltlerde çeşitli sebeplerde bazı dönemlerde yoğunluğu artabilir. Genelde cilt üstünde gözeneklerin tıkanması ile ortaya çıkan sivilce, enfeksiyon ve hassas kızarık ağrı yapan sivilceler haline gelebilirler.


Hangi Cilt Tipinde Sivilce Oluşumu Gözlenir?

Sivilce  cilt tipinize göre farklılık gösterebilirler. Her cilt tipinin sivilcesi birbirinden farklı olabilir. Özellikle yağlı ciltler sivilce oluşması konusunda daha meyillidir. Kuru cilt tipleri ise kısmen daha şanslıdır yoğun hormonlar farklılıklar yaşamadıkları sürece sivilce oluşturma olasılıkları düşüktür.


Yüzde Sivilce Neden Çıkar?

Farklı vücut bölgelerinde çıkabilen sivilceler kimi zaman yüzde yoğunluk gösterebilir. Yüzde belli bölgeler de hormonal, yanlış ürün kullanımı, psikolojik etkiler gibi farklı sebeplerle varlıklarını gösterebilirler. Yüz bölgesinde derideki gözenekler yağ, ölü deri ve bakteri ile tıkanabilir bu nedenle de sivilceler oluşması için şartlar oluşmuş olur. 


Sivilceler Nasıl Ortadan Kaldırılır?

Sivilce sorunu; ciltte oluşan bazen kalıcı izler bırakan bazen ise orada olması bile sizi olumsuz etkileyen sivilcelerden kurtulmak ya da oluşumunu engellenmek mümkün. Bunun için yapacağınız doğru bakım ile cildinizde özellikle yüzünüzde oluşan sivilcelerden kurtulabilirsiniz. Sivilce sorunu için tercih edeceğiniz ürünlerde ilk olarak gözenekleri sıkılaştırma özelliği olan, renk eşitsizliklerini ortadan kaldırmaya yardımcı özellikleri olan ürünler tercih etmelisiniz. Ürünün cildinizin nem dengesini bozmayan bir içeriğe sahip olması da en önemli noktalardan biridir.