Editor Glowingup
-
Wednesday, February 22, 2023
-

Cilt Bakımında Yapılan Hatalar

Cildinizi temizlemek kiri, yağı ve makyajı temizlemek için önemlidir, ancak aşırı temizlik cildinizin doğal yağlarını yok edebilir, kuruluğa ve tahrişe neden olabilir. Nazik bir temizleyici seçin ve yıkamayı günde iki kez sınırlayın.

Image

Güneşe Maruz Kalma

Güneş sağlıklı cildin düşmanıdır. Çok fazla maruz kalma güneş yanığına, erken yaşlanmaya ve hatta cilt kanserine neden olabilir. Hasarı önlemek için SPF 30 veya daha yüksek güneş kremi kullanın ve doğrudan güneş ışığında kalma süresini sınırlayın.

Güneş gözlüğü, geniş kenarlı şapkalar ve koruyucu giysiler de cildinizi güneşin zararlı ışınlarından korumaya yardımcı olabilir. Her iki saatte bir ve yüzdükten veya terledikten sonra güneş kremini tekrar uygulayın.

Dışarı çıkmadan önce UV indeksini kontrol ettiğinizden emin olun ve güneşe maruz kalmanın yoğun olduğu saatlerde içeride veya gölgede kalmaya çalışın.


Aşırı Temizleme

Cildinizi temizlemek kiri, yağı ve makyajı temizlemek için önemlidir, ancak aşırı temizlik cildinizin doğal yağlarını yok edebilir, kuruluğa ve tahrişe neden olabilir. Nazik bir temizleyici seçin ve yıkamayı günde iki kez sınırlayın.

Temizleyiciyi cildinize nazikçe masaj yapmak için ılık su ve parmak uçlarınızı kullandığınızdan emin olun. Çok aşındırıcı olabilecek ve tahrişe neden olabilecek sert ovma veya el bezleri kullanmaktan kaçının.

Ekstra hassas ciltler için, susuz kullanılabilen ve doğal yağları soyma olasılığı daha düşük olan bir temizleme yağı veya misel suyu deneyin.


Sert Ürünler Kullanmak

Sert sabunlar, eksfoliantlar ve tedaviler yarardan çok zarar verebilir. Doğal içerikli ürünleri seçin ve alkol, koku ve diğer sert kimyasallar içeren ürünlerden kaçının.

Hyaluronik asit, seramidler ve gliserin gibi nemlendirici maddeler içeren ürünleri arayın. Bunlar cildin nemli kalmasına ve çevresel hasarlardan korunmasına yardımcı olabilir.

Hangi ürünleri kullanacağınızdan emin değilseniz, cilt tipinize en uygun ürünler hakkında kişiselleştirilmiş tavsiyeler için bir dermatoloğa danışın.


Nemlendiriciyi Atlamak

Nemlendirici, cildi nemli ve sağlıklı tutmak için gereklidir. Doğal içerikli olanı seçin ve temizledikten sonra günde iki kez uygulayın. Yağlı ciltler için hafif, yağsız bir nemlendirici arayın.

Boynunuza, göğsünüze ve ellerinize nemlendirici sürmeyi unutmayın. Bu alanlar genellikle unutulur ama en az yüzünüz kadar nemlendirmeye ihtiyaç duyar.

Cildin kurumasına eğilimliysen, nemi hapsetmek ve cildini çevresel hasarlardan korumak için daha ağır bir krem ​​veya merhem kullanmayı dene.




SPF'yi ihmal etmek

Güneş kremi, herhangi bir cilt bakımı rutininin en önemli parçasıdır. SPF 30 veya daha yüksek olanı seçin ve bulutlu günlerde bile her gün uygulayın. Her iki saatte bir ve yüzdükten veya terledikten sonra tekrar uygulayın.

Boynunuza, göğsünüze ve ellerinize güneş kremi sürmeyi unutmayın. Bu alanlar genellikle unutulur ancak güneşin zararlı ışınlarından da bir o kadar korunmaya ihtiyaç duyar.

Ekstra koruma için SPF'li bir nemlendirici veya fondöten deneyin. Bu, cildinizin gün boyunca nemli kalmasına ve güneşin zararlarından korunmasına yardımcı olacaktır.


Ciltte El ile Oynama

Cildinizle oynamak yara izi, enfeksiyon ve hatta cilt renginin solmasına neden olabilir. Eğer cildinizle oynamaya yatkınsanız, bu dürtüye direnmeye çalışın ve ellerinizi yüzünüzden uzak tutun.

Sivilce ile uğraşıyorsanız, sivilceleri patlatmaktan veya sıkmaktan kaçının. İltihabı azaltmak ve iyileşmeyi hızlandırmak için cilt bakım kerkezindeki tedavileri kullanın.

Hala sivilcelerle mücadele ediyorsanız, cildinizi nasıl tedavi edeceğiniz konusunda kişiselleştirilmiş tavsiyeler için bir dermatoloğa danışın. Cilt tipiniz için doğru cilt bakımı rutinini bulmanıza yardımcı olabilirler.