İçerikler
AHA (Alfa Hidroksi Asit) nedir?
AHA daha çok yüzeysel kırışıklıklar ve lekeler üzerinde etkili. Laktik asit, sitrik asit, glikolik asit, mandelik asit, askorbik asit, tartarik asit, malik asit ve fitik asit bu asit grubuna giriyor. Normal cilt ve kuru cilt de etki eden AHA, cildi pürüzsüzleştirirken nemlendiriyor, ölü hücre leri yok ediyor ve kollajen oluşumunu teşvik ettiği için yaşlanma karşıtı bakımda tercih ediliyor.
Alfa Lipoik Asit nedir?
Cilt hücrelerinizi serbest radikallere karşı koruyor. Ayrıca cilt hücrelerini yenilemeye yardımcı oluyor. Kırışıklıkları engelleyip cildin daha genç, parlak ve duru görünmesine katkı sağlıyor.
BHA (Beta Hidroksi Asit) nedir?
BHA (Beta Hidroksi Asit), Cildin alt katmanlarında çalışarak gözeneklerin temizlenmesine, siyah noktaların giderilmesine, akneye eğilimli ciltler de sebum dengesinin sağlamasına yardım ediyor. Gözenekleri tıkayan yağdan cildi arındırıyor. Pek çok yerde karşınıza çıkan salisilik asit, bu gruba dahil. Bu asitler normal ve yağlı cilt ler üzerinde etkili ama kuru ciltte hassasiyet yaratabiliyor.
C Vitamini nedir?
C vitamini suda çözünen bir vitamin ve günlük beslenmenin olmazsa olmazları arasında yer alıyor. Vücudun direnç kazanmasında ve bağışıklığın güçlenmesinde oldukça etkili. Cilt bakımında ise temel olarak anti-aging etkisi ile bilinse de aslında, C vitamini farklı formlardan oluşuyor. Bunları, Magnezyum askorbil fosfat ve L-askorbil palmitatın gibi C vitamini türevleri ile askorbik asit, yani gerçek saf C vitamini olarak gruplayabiliriz.
Kırışıklık ve sarkmalara karşı mücadelede oldukça etkili olması, aynı zamanda cildi onarması, cilt tonunu dengeleyerek cilde ışıltı vermesiyle de bilinen C vitamini, yaşlanma karşıtı bakım ürünlerinin bir numaralı içeriği…
Glikolik Asit nedir?
Şeker kamışından türetilen bir tür alfa hidroksi asit. Cildin en dış tabakasına etki ederek ölü deri hücrelerinin atılmasına ve altındaki daha yeni katmanların ortaya çıkmasına yardımcı oluyor. Kollajen üretimini teşvik ederek cildin daha sıkı hissetmesini sağlıyor. İnce çizgiler ve kırışıklıklarla savaşıyor. Ayrıca cilt tonunu eşitliyor.
Hyalüronik Asit nedir?
Vücudumuzda doğal olarak bulunan bu bileşen, cildin nemlendirilmesinin yanı sıra yumuşak ve sağlıklı görünmesine yardımcı oluyor. Kendi ağırlığının bin katına kadar su tutabilme kapasitesine sahip olan hyalüronik asit, cildin elastikiyetini arttırarak ince çizgi ve kırışıklık görünümünü azaltıyor. Ayrıca hücre üretimini hızlandırıyor.
Jojoba Yağı nedir?
Güçlü bir nemlendirici olan jojoba yağı, jojoba bitkisinden elde ediliyor. Özellikle saç bakım ürünlerinde kullanılan jojoba yağı, saç kırılmasını engelleyici, saçı düzgünleştirici ve kepek oluşumunu önleyici özellikler taşıyor. Akneler üzerindeki etkisiyle sivilceli ve yıpranmış ciltlere fayda sağlıyor.
Kolajen nedir?
Vücudumuzun temel yapı taşı olan ve canlı dokuyu bir arada tutan kollajen, sağlıklı bir cildin anahtarı. Vücudumuzdaki protein bileşiminin yaklaşık üçte birini oluşturan kollajen, yaşlanma belirtileriyle savaşıyor. Cildimize güç ve elastikiyet kazandırırken ölü cilt hücrelerini değiştirmeye yardımcı oluyor.
Niacinamide nedir?
Niacinamide, B3 vitaminin niacin ve niacinamide formuna verilen ad. Nikotinik asit olarak da bilinen niacinamide, cilt için faydalı olan asit türlerinden. Ve suda çözünebilme özelliğine sahip.
B3 vitamini içerisinde bulunan bu molekül elbette yiyecekler aracılığıyla vücuda giriyor. Aynı zamanda harici olarak da uygulanabiliyor. Özellikle cilde ışıltı veren serum, bakım kremi ve makyaj malzemeleri içerisinde bulunan bu bileşen tende gözle görülür bir gençlik etkisi yaratıyor.
pH nedir?
Açılımı ‘power of hydrogen’ olan pH, bir çözeltinin asitlik ve bazlık derecesini gösteren ölçü birimi. Akne, hava kirliliği, antibakteriyel ürünler mevsim değişiklikleri, makyaj malzemeleri, sebum ve çok fazla güneşe maruz kalma cildin pH seviyesini etkiliyor.
Retinol nedir?
Retinol A vitamini nin bir çeşidi. Güneş ışığına maruz kaldığı anda retinol molekülleri parçalanıyor ve gücünü kaybediyor. Bu nedenle her zaman yüksek oranda güneş koruyucu içeren bir kremle beraber kullanılması öneriliyor. Cildin yaşlanma sürecini yavaşlatan retinol, cildi sıkılaştırıyor. Koyu leke lerin görünümünü azaltıyor. İnce çizgi ve kırışıklıklar ı gideriyor.
Ceramid nedir?
Doğal olarak cilt hücrelerinde bulunan bu yağ asitleri cildin dış tabakasının yani epidermisin yaklaşık yüzde 50’sini oluşturuyor. Nem i cildinize hapsederek kuruluğu ve tahrişi önlemeye yardımcı oluyor. Ciltte doğal olarak bulunmasına rağmen zamanla kayboluyor, eksikliği ise donuk ve kuru cilde neden olabiliyor.
Salisilik asit nedir?
Beta hidroksi asit grubundan olan salisilik asit, gözenekleri temiz tutarak sivilce oluşumunu engelliyor. Cildin alt katmanına inerek gözenekleri tıkayan ölü deri hücrelerini çözüyor ama bazı ciltlerde tahrişe, karıncalanmaya ya da kızarıklığa neden olabiliyor.