Editor Glowingup
-
Wednesday, March 8, 2023
-

Sivilceli Ciltler için Bakım Tavsiyeleri

Ellerinizle yüzünüze dokunmak bakterileri yayabilir ve sivilcelere neden olabilir. Ellerinizi yüzünüzden uzak tutun ve sivilceleri sıkmaktan kaçının.

Image

Cildinizi Düzenli bir biçimde temizleyiniz

Cildinizi günde iki kez temizlemek, sivilceleri temizlemenin anahtarıdır. Kiri ve yağı çıkarmak için ılık suyla yumuşak bir temizleyici kullanın.

Cildi tahriş edebileceğinden ve sivilceyi daha da kötüleştirebileceğinden, çok fazla ovalamaktan ve sıcak su kullanmaktan kaçının. İyice durulayın ve kurulayın.

Cildi nemli ve dengeli tutmak için bir nemlendirici ile nemlendirmeyi unutmayın.


Cilde Dokunmaktan Kaçının

Ellerinizle yüzünüze dokunmak bakterileri yayabilir ve sivilcelere neden olabilir. Ellerinizi yüzünüzden uzak tutun ve sivilceleri sıkmaktan kaçının.

Cildinize bakteri bulaştırabilecek, cep telefonunu ve diğer cihazlarınızı temiz tutmanız da önemlidir.

Tahrişe neden olabileceğinden, cildinize sürtünen dar giysiler giymekten kaçının.


Doğru Ürünleri Seçin

Gözeneklerinizi tıkamamak için "komedojenik olmayan" veya "yağsız" olarak etiketlenmiş ürünleri arayın. Nazik temizleyiciler ve nemlendiriciler seçin.

Benzoil peroksit veya salisilik asit içeren ürünler aknenin azalmasına yardımcı olabilir. İçeriğinde bu bileşenlerin olduğu tonikler, yüz temizleme jelleri, serumlar ve kremler aramaya dikkat ediniz.

Hangi ürünlerin sizin için doğru olduğunu öğrenmek için dermatoloğunuzdan da bilgi alabilirsiniz.


Cildinizi Güneşten Koruyun

Güneşe maruz kalmak sivilceleri kötüleştirebilir ve cilt kanseri riskini artırabilir. SPF'si en az 30 olan geniş spektrumlu bir güneş koruyucu krem kullanın.

Her iki saatte bir ve denize girdikten sonra veya terledikten sonra güneş kremini tekrar uygulayın. Şapka ve güneş gözlüğü gibi koruyucu giysiler giyin.

Cilt kanseri riskini artırabileceği ve erken yaşlanmaya neden olabileceği için solaryum yaptırmaktan kaçının.


Sağlıklı Yiyecekler Tüketin

Dengeli bir diyet cildinizin sağlıklı kalmasına yardımcı olabilir. Bol miktarda meyve, sebze, yağsız protein ve kepekli tahıllar yiyin.

İşlenmiş gıdaları, şekerli atıştırmalıkları ve kızarmış yiyecekleri sınırlayın. Bunlar vücuttaki iltihabı artırabilir ve sivilceyi daha da kötüleştirebilir.

Hidratlı kalmak ve toksinlerin vücudunuzdan atılmasına yardımcı olmak için bol su için.


Bir Dermatoloğa görünün

Sivilceniz reçetesiz satılan ürünlerle düzelmezse, bir dermatoloğa görünün. Cildinizi sivilcelerden arındırmaya yardımcı olması için daha güçlü ilaçlar önerebilirler.

Dermatoloğunuz ayrıca cilt tipiniz için en iyi cilt bakımı rutini hakkında tavsiyelerde bulunabilir. Ayrıca lazer tedavileri veya kimyasal peeling önerebilirler.

Doğru tedavi planı ile cildinizin yeniden temiz ve sağlıklı görünmesini sağlayabilirsiniz.